پوشش بام تخت جمشید

نقشه ی جهان
09121790195

تاریخچه پیدایش سقف شیبدار مانسارد ( سقف فرانسوی )

مانسارد یا سقف شیبدار چهار ترک نوعی سقف فرانسوی است که به راحتی توسط دو شیب آن در زوایای مختلف شناسایی شده و امکان استفاده بهتر از فضای داخلی را فراهم می کند.

گفته می شود که توسط فرانسوا مانسارت نامگذاری شده است اما آیا این معمار فرانسوی مخترع واقعی طرح بوده است؟

در این مقاله مفصلاً به تاریخچه پیدایش سقف شیبدار مانسارد که نوعی سقف فرانسوی است، می پردازیم.

 

تاریخچه پیدایش سقف شیبدار مانسارد (سقف فرانسوی) – تاریخچه سقف چهار ترک مانسارد

 

سقف شیبدار مانسارد ( سقف فرانسوی )

 

تاریخچه سقف شیروانی مانسارد بر می گردد به سال 1546، تقریباً نیم قرن قبل از تولد مانسارت، پیر لسکوت بال جنوب غربی میدان اصلی لوور را طراحی کرد و آنچه او به عنوان سقف پیشنهاد کرد طرحی دوبل با همان مشخصات بود که بعداً با نام دیگری محبوب شد.

درست است که سقف مانسارد به شدت به نام خانوادگی Mansart ( مانسارت ) گره خورده است؛ اما Jules Hardouin-Mansart برادرزاده بزرگ فرانسوا بود که برای آوردن این طرح به جریان اصلی قدم برداشت.

به علت اینکه مخترع و معمار سقف شیبدار مانسارد ، اهل فرانسه بود، نام دیگر این سقف شیروانی ، سقف فرانسوی است که این سقف از زیباترین و در عین حال محبوب ترین سقف های شیبدار می باشد.

سقف شیبدار مانسارد ( سقف فرانسوی )

رمز موفقیت mansard ( مانسارد ) ترکیب کاملی از عنصر بصری با عملکرد بالا است.  از نظر خارجی زیبا و جذاب است و همزمان راه حل ایده آل برای بدست آوردن فضای طبقه آخر ( مثلاً استفاده از آن برای درست کردن اتاق شیروانی ) است. 

به همین دلیل است که می توانیم این سقف فرانسوی را در انواع ساختمان ها، از کاخ ها گرفته تا مسکونی مشاهده کنیم.

عنصر اصلی سقف مانسارد ، طراحی با دو شیب است که هر طرف آن با شیب پایین تر برجسته مشخص می شود. معمولاً در دمای 70 یا 80 درجه شامل پنجره های خالی از سکنه است، در حالی که شیب بالایی در زاویه بیشتری، حدود 35 درجه می باشد و  اغلب از خیابان قابل مشاهده نیست.

انواع سقف مانسارد ( سقف فرانسوی )

تخته سنگ طبیعی یا شینگل ماده مناسبی برای یک سقف شیبدار مانسارد است.  به این دلیل که از طریق تغییر روش نصب و همپوشانی می توان آن را به راحتی در زمینه های مختلف سازگار کرد. 

سایه تیره تخته سنگ طبیعی لمسی ملایم و ظریف در طراحی سقف ایجاد می کند.  علاوه بر این زهکشی آب باران را امکان پذیر می کند.

انواع سقف مانسارد ( سقف فرانسوی )

در شکل بالا انواع سقف مانسارد ( سقف فرانسوی ) را مشاهده می کنید که به ترتیب از چپ به راست به نام های زیر شناخته می شود:

1.مانسارد مستقیم ( سقف فرانسوی مسطح )

سقف مانسارد مسطح یکی از انواع سقف شیبدار فرانسوی می باشد که شیب های پایینی آن تقریباً عمودی و شیب های بالایی آن بسیار کوتاه است. 

کاربرد این نوع سقف به عنوان یک سری پنجره های خوابگاهی است و مزیت آن این است که امکان ورود نور، تهویه هوا و فضای اضافی را  فراهم می کند.

ولی در عین حال معایبی هم دارد، در سقف مانسارد مستقیم ، ممکن است برف و باران  روی آن جمع شود و باعث آسیب به آن شود و همچنین با گذشت زمان باعث ترک و نشتی سقف می شود.

2.مانسارد محدب ( سقف فرانسوی محدب)

سقف مانسارد محدب نوعی دیگر از انواع سقف شیبدار فرانسوی می باشد، در این نوع سقف شیب های پایینی به سمت بیرون انحنا دارند.
سقف فرانسوی محدب در ساختمان‌های دولتی و رسمی کاربرد دارد.

3. مانسارد مقعر ( سقف فرانسوی مقعر )

انحنای سقف مانسارد مقعر به سمت داخل می باشد و گاهاً انحنای آن به سمت بیرون قرار می گیرد.
بعضی وقت ها این نوع از سقف فرانسوی ، در زاویه های پایینی نیز دارای شیب می باشد. کاربرد این نوع سقف در نیمه دوم قرن نوزدهم،  در ساختمان ها و منازل بزرگ و قدیمی بود.

از معایب این نوع از سقف مانسارد این است که با توجه به اینکه قسمت بالای آن ، شیب کافی ندارد، قطرات باران در این قسمت جمع و باعث آسیب به سقف می شود و هزینه های بالایی برای تعمیرات خواهد داشت.

روش پیشگیری از آسیب به سقف فرانسوی مقعر ، این است که به صورت منظم باید آن را تمیز کرد و همچنین اگر تعمیرات به صورت دوره ای انجام شود، مانع از ترک خوردن و شکستن آن خواهد شد.

4.مانسارد S شکل

این نوع سقف شیبدار فرانسوی خیلی رایج نیست و استفاده زیادی ندارد و دلیل آن هم این است که ساخت و نگهداری آن پیچیده است .

سقف مانسارد S شکل در قسمت بالایی، ضخامت کمتری دارد و ساخت آن شبیه یک سقف مقعر است و در قسمت پایینی آن، منحنی مقعر به منحنی محدب تبدیل می شود و نهایتاً در یک زاویه تقریباً عمودی تمام می شود. 

سقف مانسارد پنجره ای

در قرن هجدهم، بعضی از شهرها محدوده ارتفاع یک ساختمان از جمله پشته را اداره می کردند، بنابراین با بهره گیری از سقف سنتی و استفاده از طرح مانسارد، می توان یک طبقه اضافی ساخت و از برخی از مالیات های شهرداری جلوگیری کرد.

با وجود خاستگاه فرانسوی، سقف مانسارد به سرعت به سراسر جهان سفر کرد و با کشورها و فرهنگ های جدید سازگار شد.  این سفر حتی به هالیوود رسید، جایی که مارک تجاری از طرح های جان الگین وولف بود. همچنین به عنوان معمار ستاره ها شناخته می شود.

تاریخچه پیدایش سقف شیبدار مانسارد ( سقف فرانسوی ) - پوشش بام تخت جمشید

همانطور که در متن بالا مطالعه کردید،  سقف مانسارد یا سقف شیبدار چهار ترک ( سقف فرانسوی ) یکی از پر استفاده ترین انواع سقف در سراسر جهان است که هرگز قدیمی نمی شود و به دلیل معماری خاص آن بسیار محبوب است.

شرکت پوشش بام تخت جمشید در زمینه بازرگانی و تولید پوشش سقف شیبدار فعالیت می کند. متخصصین این مجموعه می توانند سقف شیبدار محل مورد نظر شما اعم از سقف ویلا، آلاچیق و سقف سوله شما را با بهترین مواد و با کیفیت بالا پیاده سازی کنند.
این مجموعه تولیدکننده پوشش سقف شیبدار و تولیدکننده ورق PVC بوده و علاوه بر ارائه سقف شیبدار PVCآندوپلاس، نمایندگی رسمی شینگل (BTM)، تخته OSB ،آندوویلا، ورق سنگریزه کینگستون (تاپ تایل) و … را دارا می باشد.
این مجموعه با تولید ورق PVC با طرح آندوویلا، امکان بهره بردن از زیبایی این طرح را با رفع مشکلات آن ایجاد کرده است.
همچنین با فراهم سازی امکان به کارگیری شینگل فلکسی BTM ترکیه که تنها برای استفاده اروپا در نظر گرفته شده بود، زیبایی و کیفیت اروپایی را برای ایرانیان به ارمغان آورده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با متخصصان ما با شماره 44201191-026 یا برای اطلاع از قیمت سقف شیروانی یا ارتباط با بخش فروش با شماره 09121790195، 34005035-026 به صورت تلفنی یا در واتس اپ در تماس باشید.
5/5 - (1 امتیاز)

سقف شیروانی یک طرفه

سقف های شیروانی شیبدار باتوجه به احتیاج شما می توانند به انواع گوناگونی تقسیم شوند.

بر این اساس قادر خواهید بود تا شکل و نوع سقف خود را به درستی برگزینید. این واقعیت را نیز باید پذیرفت که همه سقف های شیروانی شکل لزوما به صورت قرینه شده نیستند،

بلکه برخی می توانند فقط در یک سمت خود دارای شیب باشند. سقف های شیروانی یک طرفه برای نواحی ای مناسبند که شدت وزش باد در آنجا زیاد گزارش نشده است.

این در صورتی است که سقف های شیروانی یک طرفه عموما برای مناطقی که باد در آن با شدت ادامه دارد اصلا توصیه نمی شود. نصب این محصول در محل بسیار آسان است و در تولید خود از مصالح نه چندان زیادی بهره می برند. در تولید سقف های شیروانی یک طرفه اگر شیب زیاد باشد طبیعی است که باران و برف خیلی کمتری بر روی آن قرار خواهد گرفت و این هم به عنوان یکی دیگر از مزیت های استفاده از سقف های شیروانی یک طرفه محسوب می شود.

سقف شیروانی یک طرفه

کاربرد سقف شیروانی یک طرفه

اگر زیبایی هم چیزی است که نمی توانید از آن به سادگی بگذرید ما به شما توصیه می کنیم که از سقف های شیروانی یک طرفه بهره ببرید، زیرا این سقف ها طوری طراحی شده اند که جلوه بی نظیری به محیط می بخشند.

در صورتیکه شما شیفته معماری های قدیمی تر هستید این سقف ها می توانند حس گذشته را برای تان به ارمغان بیاورند.

این حرف مسئله را نیز بهتر است درک کنید که شما می توانید از سقف های شیروانی یک طرفه در قسمت های گوناگون خانه خود استفاده کنید.

برای مثال بخش گاراژ منزل می تواند سقف موردنیاز خود را داشته باشد. برای نصب و اجرای سقف شیروانی در ابتدا ارزیابی اندازه و همچنین علامت گذاری های واضح می تواند کارساز به نظر برسد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *