انواع سقف شیبدار با شیب کم برای ساختمان: سقف هایی با شیب کم در ساختمان های تجاری و مسکونی دیده می شوند. در ساختمان های تجاری استفاده از حداکثر فضا منجر به داشتن سقف صاف شده و در ساختمان های مسکونی به دلیل داشتن نمای زیباتر از سقف کم شیب استفاده می شود.
سقف اگر دارای شیب حدود 31 سانتیمتر باشد، دارای سطح پایین بوده و کم ارتفاع است. یعنی با امتداد هر 2.5 سانتیمتر از سقف بصورت افقی، سطح آن حدود 10 سانتیمتر بصورت عمودی بالا می رود. برخی از سقف ها شیب بسیار کمی دارند و بنظر می رسد تقریبا مسطح هستند. البته هیچ سقفی نباید کاملا مسطح باشد چراکه آب روی آن جمع شده و زیان آور خواهد بود.
سقف هایی با شیب کم در ساختمان های تجاری و مسکونی دیده می شوند. در ساختمان های تجاری استفاده از حداکثر فضا منجر به داشتن سقف صاف شده و در ساختمان های مسکونی به دلیل داشتن نمای زیباتر از سقف کم شیب استفاده می شود.
در ادامه این مقاله قصد داریم موارد مهمی که برای ایجاد سقف باید لحاظ شوند و انواع سقف شیبدار کم ارتفاع را بررسی کنیم.
معایب استفاده از سقف شیبدار با شیب کم
مزیت اصلی سقف کم شیب استفاده حداکثری از فضا است. این مسئله می تواند مزایایی داشته باشد. به عنوان مثال گرمایش و سرمایش در ساختمانی با سقف تخت تر آسان تر خواهد بود. با این وجود سقف های کم شیب دارای معایبی هستند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
نداشتن زهکشی مناسب
مشکل اصلی شیب کم مربوط به زهکشی است؛ چراکه آب در شیب کم جمع شده و به سقف آسیب می رساند. یخ و برف نیز بسته به آب و هوا می تواند یک مشکل باشد. اگر آب روی سقف شما جمع شود و نتواند بدرستی تخلیه شود، در نهایت باعث پوسیدگی خواهد شد.
تابش مستقیم نور خورشید
تابش مستقیم نور خورشید می تواند مشکل دیگری برای سقف های کم ارتفاع باشد؛ اگرچه این مشکل فقط مختص این نوع از سقف ها نیست. در واقع نور ماورابنفش می تواند به هر سقفی آسیب برساند، مگر اینکه از مواد مناسب استفاده شود.
مصالح و متریال محدود
مصالحی که می توان برای ساخت سقف کم شیب استفاده کرد بسیار محدود تر است. این امر بدلیل اهمیت ضد آب بودن آن است. در سقف شیبدار با ارتفاع بیشتر، آب به راحتی عبور کرده و جمع نمیشود. این بدان معنا است که دیگر نگران ضدآب بودن سقف خود نخواهید بود درحالیکه سقف کم ارتفاع حتما باید ضد آب باشد.
ضد آب ساختن سقف شیبدار
سقف های کم ارتفاع معمولا از طریق غشای سقف ضد آب می شوند. این غشا می تواند از لاستیک مصنوعی، ترموپلاستیک مانند پی وی سی یا غیر اصلاح شده ساخته شه باشد.
هریک از این موارد می توانند آب را به راحتی عبور داده تا به مناطق آسیب پذیر نفوذ نکرده و صدمه ای وارد نشود.
در بعضی موارد سیستم های سقف آسفالت که در گذشته بسیار رایج بودند، نیز استفاده می شود. این سقف ها تا حد زیادی با غشاهای مصنوعی جایگزین شده اند چراکه سقف آسفالت به اندازه کافی محافظ نخواهد بود.
انواع سقف با شیب کم
هنگام نصب سقف کم ارتفاع برای ساختمان، گزینه های مختلفی وجود دارد. این گزینه ها نسبت به سقف شیروانی محدود تر هستند. در ادامه انواع سقف های کم ارتفاع را بررسی خواهیم کرد.
سقف شینگل
سقف شینگل یکی از انواع سقف های شیب دار کم ارتفاع است که به دلیل هزینه نسبتا پایین، سهولت نصب و تنوع زیاد، از محبوبیت برخوردار است.
با این حال ممکن است نصب شینگل در سقف کم شیب مشکلاتی به همراه داشته باشد بنابراین لازم است با یک متخصص مشورت نمایید.
لایه ممبران
برخلاف سایر سیستم های سقف سازی، که مواد روی غشا ساخته می شوند و یا روی مواد دیگر لایه لایه قرار می گیرند، غشای تک لایه ممبران، بدون کمک لایه های دیگر نصب می شود. لایه ممبران یک گزینه عالی و نسبتا ارزان برای سقف های مسطح یا کم شیب هستند. با این حال نگهداری از آن ها بسیار مهم است.
سقف پی وی سی (آندوپلاس)
بام های روکش دار اعم از پی وی سی مناسب سقف های کم ارتفاع در مناطق گرمسیری است. نصب و اجرا پوشش سقف شیبدار آندوپلاس بسیار آسان بوده و در عین سبکی در برابر فشار و وزن مقام هستند.
در متن بالا به بررسی ویژگی های سقف شیبدار کم ارتفاع و معایب آن پرداختیم تا با دید بازتری نوع سقف خود را انتخاب نمایید.
برای اطلاعات بیشتر درباره ی شینگل به صفحه محصولات و نمایندگی مراجعه فرمائید.