نگهداری و تعمیر شینگل: نگهداری از سقف به منظور باقی ماندن در شرایط مناسب، بسیار مهم و حیاتی است زیرا باعث می شود که خانواده و خانه امن باقی بماند. سقف اولین لایه محافظتی خانه در برابر عوامل خارجی می باشد. حتی در صورتی که در سقف شیبدار خود از شینگل که یکی از مقاوم ترین و بهترین پوشش های سقف می باشد استفاده کرده باشید ممکن است سهوا یا بر حسب اتفاقات غیر مترقبه مشکلی برای سقف پیش بیاید. گاهی اوقات تصور می کنیم که ممکن است صدمه بسیار کوچکی که به شینگل وارد شده است، قابل چشم پوشی باشد ولی این امکان وجود دارد که این خرابی کوچک باعث نفوذ مشکلات و ایجاد صدمه بیشتر برای لایه های پایین تر سقف شده و در نهایت باعث ایجاد خسارت سنگین به خانه شود.
نگهداری و تعمیر شینگل | انواع سقف شیروانی | تخت جمشید
تعویض شینگل
اگر مرحله احیا و مرمت شینگل با تاخیر اتفاق بیفتد، ممکن است باعث شود که مجبور به تعویض کلی سقف منزل شویم و از نظر هزینه و زمان ما را بسیار بیشتر از تعمیر کوچک بخشی از سقف شیب دار متضرر می نماید. شما تعمیرات شینگل را می توانید به افراد حرفه ای واگذار نمائید یا می توانید حتی خودتان این تعمیرات را انجام دهید. اگر شما خودتان می خواهید شینگل نصب شده بر روی سقف شیب دار را تعمیر نمائید، می توانید از دستور عمل زیر برای تعمیر آن استفاده نمائید.
تعمیر شینگل بدون شک کار آسانی نیست و نیازمند صرف زمان بسیاری برای آن می باشد. امنیت در تعمیر سقف شیبدار حرف اول را می زند بنابراین شما نیاز به تجهیزات اولیه برای این تعمیر دارید تجهیزات اولیه تعمیر سقف شیبدار عبارتند از: عینک مخصوص کار، کلاه ضد ضربه، دستکش مخصوص کار و کفش های مناسب. به غیر از مواد اولیه که برای تعمیر سقف شینگل نیاز است، موارد ذکر شده باید در محل مورد نظر آماده باشد. زیرا شما بر روی یک سقف صاف معمولی نمی خواهید تعمیرات انجام دهید پس داشتن تمام تجهیزات اولیه بسیار حیاتی و مهم می باشد.
تعمیر و تعویض شینگل باید در زمان مناسب انجام شود و بهترین زمان تعمیر، صبح می باشد. زمانی که هوا برفی و یا بارانی است، سطح سقف شیب دار لغزنده می شود که زمان مناسبی برای تعمیر نخواهد بود. همچنین زمانی که آفتاب بسیار شدیدی داریم، سطح سقف شیبدار گرم شده و کار به خوبی پیش نمی رود. برای تعمیر سقف شیب دار بهتر است که حداقل دو نفر حضور داشته باشند تا مسائل امنیتی جانی مد نظر قرار گرفته شود.
برای بالا رفتن و قرار گرفتن بر روی سقف شیب دار می توانید از نردبان و یا داربست که امن تر می باشد استفاده نمایید.
تخمین میزان خسارت شینگل
اولین چیزی که در تعمیر و یا تعویض سقف شیبدار شینگل باید در نظر داشته باشید داشتن برآورد درست از میزان خسارت می باشد. در حقیقت اولین قدم این است که بدانید میزان خسارت در چه حدی است و دومین قدم ارزیابی این مورد است که رطوبت می تواند از شینگل عبور کند یا خیر (برای این منظور می توانید زیر قسمت صدمه دیده سقف شیبدار را چک نمائید که خیس نباشد. درصورتی که خیس باشد نشان می دهد که در مقابل نفوذ آب مقاوم نمی باشد). با توجه به شرایط شینگل شما می توانید تعدادی از شینگل های سقفی را تعویض نمائید و یا می توانید کل سقف شینگل را از اول کار بگذارید. در بعضی از مواقع شما می توانید شینگل را تعمیر نمائید و نیازی نیست که حتی شینگل را تعویض کنید. پس بنابراین میزان خسارت را درست برآورد نمائید و بر اساس آن پیش روید.
وسایل مورد نیاز جهت جدا کردن شینگل
برای تعمیر شینگل می بایست با لوازم مورد نیاز برای تعمیر شینگل آشنا باشید. برای جداسازی شینگل می توانید از چنگ و یا خط کش آهنی استفاده کنید. در صورتی که تعمیرات جزئی است می توانید از یک خط کش آهنی برای کندن و جداسازی شینگل استفاد کنید در حالی که اگر می خواهید به کل پوشش سقف را جدا کنید بهتر است از چنگک استفاده نمائید.
در هنگام استفاده از چنگک برای جدا کردن شینگل، بسیار مراقب باشید. استفاده به روش نادرست از چنگک باعث می شود که پوشش زیر شینگل صدمه ببیند. بنابراین چنگک را به آرامی زیر شینگل سر دهید به صورتی که چنگک به صورت صاف زیر شینگل خوابیده باشد. سپس بدون اینکه حفره ای در پوشش زیر شینگل و سطح زیرین شینگل ایجاد نمائید، سعی نمائید که شینگل را به سمت بالا کشیده و از سقف جدا نمائید.
می توانید از جک های جدا ساز سقفی نیز برای جداسازی شینگل استفاده نمائید. حتما قبل از استفاده از جک های جدا ساز سقفی ابزار امنیتی لازم اعم از کمربند و طناب را آماده کرده باشید.
اگر فقط نیاز به تعویض تعدادی از شینگل ها می باشد، می توانید از خط کش و یا تیغه ی آهنی برای جدا کردن شینگل استفاده کنید. به طور معمول و عمومی حدود پنج عدد و یا دو ردیف از بالای شینگل آسیب دیده نیز باید برداشته شود. این کار باعث می شود که میخ های بکار رفته در شینگل پدیدار گردد و بنابراین می توانید به راحتی شینگل هایی که در شرایط خوبی نیستن را از روی سقف شیب دار بردارید. همچنین شما می توانید شینگل هایی که آسیب ندیده بودند را نیز دوباره نصب نمائید که باعث می شود در هزینه صرفه جویی شود.
بعد از اینکه شینگل ها برداشته شد، می توانید میخ ها را با استفاده از چکش در بیاورید. بسیار آرام میخ ها را به سمت بیرون بکشید تا خسارت و صدمه ای به لایه ی زیرین شینگل وارد نشود.
زیر سازی شینگل
زمانی که شینگل را جدا کردید، مرحله زیر سازی شینگل آغاز می گردد. ورقه های قیری را می توانید زیر لایه اولیه قرار دهید. اینکار باعث می گردد که اگر برای لایه پوشاننده اولیه سقف مشکلی ایجاد شد از رسیدن صدمه به لایه دوم جلوگیری شود.
در حالی که بعضی از صدمات مانند خراشیدگی و یا نشتی قابل مشاهده است، بعضی دیگر قابل مشاهده نبوده و اثرات صدمه آنها به مرور زمان مشخص می گردد. حتی برخی دیگر از صدمات، منجر به خرابی سریع سقف می شود. در صورتی که یکی از تایل های شینگل با سایر شینگل ها همتراز نیست و یا تاب خورده یا جا به جا شده است، نشان دهنده این است که باید شینگل مربوطه تعویض گردد. بهتر است هر شش ماه سقف شیب دار شینگل خود را چک نمائید تا اگر مشکل کوچکی برای شینگل به وجود آمده است سریع و با کمترین هزینه برطرف شود.
علاوه بر تعویض شینگل در سقف های شیبدار ممکن است که نیاز باشد که چسب شینگل و یا پودر آسفالت و حتی میخ های دو سه اینچی آن نیز تعویض گردد. بعضی زمان ها شینگل با چسب آن جابه جا می شود که در این زمان باید دوباره به شینگل چسب زده شود و بر روی محل مورد نظر چسبانده شود و با اضافه کردن میخ بر روی آن از جابه جایی دوباره شینگل جلوگیری شود. ممکن است بعضی از شینگل ها به دلیل موقعیت نصب مثلا برای پوشانندن کنار یک دود کش به صورت خاصی بریده شده باشند که در این صورت نیاز است که شینگل جدید را به همان شکل بریده و دوباره نصب نمائید فقط به خاطر داشته باشید که برای نصب موارد این چنین باید از چسب بیشتری برای محکم نمودن شینگل استفاده نمائید.
استفاده از چسب در نگه داری شینگل بسیار حیاتی می باشد ضمن این که باعث می گردد که شینگل دوام و استحکام بیشتری داشته باشد. همچنین اگر شینگل هایی وجود دارد که ترک خورده اند می توانید از پودر سیمان شینگل برای برطرف کردن ترک و مقاوم کردن شینگل استفاده نمائید.
محافظت از سقف از اولویت های مهم در استحکام هر خانه است. پس اگر شما از خسارت و یا صدمه کوچکی بر روی سقف شیب دار خود آگاه هستید اکیدا به شما توصیه می کنیم سعی نمائید هر چه سریعتر این خسارت را برطرف نمائید تا این صدمه کوچک سبب ایجاد یک خسارت بزرگ نشود.